Tóth Krisztina: Író-Olvasó Találkozó Élménybeszámoló
 

Az Író-Olvasó Találkozó számomra egy kellemes meglepetést okozott azáltal, hogy az írónő nagyon közvetlen volt az őt figyelmesen hallgató közönséggel.

A beszélgetés Tóth Krisztinával sem úgy zajlott ahogy megszokott, hiszen az írónő egy a saját magáról szóló érettségi tételen keresztül mutatta be a műveinek keletkezését és az írói tevékenységét. Őszintén beszélt verseinek és a legújabb köteteinek megírásáról,melyekből fel is olvasott párat. Meglepett,hogy gyermekek számára is ír, melyek valós helyzetekről és az élet fontos pillanatairól szólnak. Mindegyik művében voltak olyan valós elemek, amelyekben az ember könnyen felismerhetett egy ismerős pillanatot, helyzetet.

Az esemény fontos része volt az érettségire való felkészülésnek hiszen nemcsak könyvekből olvasva vagy az irodalom órán hallgatva tanulhattunk, hanem magától az írónőtől hallhattuk azokat a dolgokat, amelyeket később az érettségin is, amikor egy kortárs magyar szerzőt kell bemutatnunk, tudjuk alkalmazni.

Nagyon örülök hogy részt vehettem Tóth Krisztina előadásán, hiszen sok olyat tanulhattunk az írónőtől amiket később alkalmazni tudunk és remélem, hogy lesznek még ilyen lehetőségek, amikor az órán tanult kortárs íróktól hallhatjuk a műveik valódi mondanivalóját személyesen.

Fehér Fanni 11.b

A találkozóról készült képek itt tekinthetők meg.