A 2013/2014. tanév hírei

Felhívás  –  MTDK »

Munkácsys Tudományos Diákkörök I. Konferenciája

A Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium és Tehetségpontjai tudományos diákköri munka keretében kutató tevékenységre hívják azokat a tanulókat, akik egy-egy tantárgy, tudományág, téma vonatkozásában többet szeretnének tudni, mint amit a tankönyvek írtak.

MUNKÁCSY TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIA MEGHÍVÓ

Szülők-Nevelők bálja

Szülők-Nevelők Bálja

Március 1-jén került megrendezésre a Szülők-Nevelők Bálja. A remek hangulatú rendezvényt a bál fővédnöke, Dr. Sárközy Eszter ügyvéd, iskolánk egykori diákja nyitotta meg. Az ízletes vacsorát a Corner étterem, a talpalávalót a Senior együttes biztosította, a gazdag italkínálatról a Rotonda Café gondoskodott. A hajnalig tartó mulatságon a 200 főből álló vendégsereg számára diákjaink pompás műsora, tombola­sorsolás, árverés biztosította a remek hangulatot. A bál teljes bevétele a Munkácsy Gimnáziumért és az Eminens alapítvány számláját gazdagítja.

Ezúton köszönjük a szülőknek, pedagógusoknak, vállalatoknak, cégeknek, hogy felajánlásaikkal, részvételükkel támogatták rendezvényünket.
Sok-sok szeretettel várunk mindenkit a jövő évben is a Szülők-Nevelők Bálja rendezvényre!

2014. március

Szalagavato2014

Szalagavató ünnepség

A 2013/2014-es tanévben is megrendezésre került a Munkácsy Gimnázium Szalagavató bálja, ahol a végzős évfolyamok kapták meg az iskola szalagját. A minden évben nagy sikert arató bál elmaradhatatlan részeként a végzősök táncában, szépségkirálynőválasztásban és egyéni táncos produkciókban gyönyörködhettek a vendégek. A rendezvényről készült iskolai képeket ide kattintva tekinthetik meg,
A kaposvarmost.hu videó- és képriportját ide kattintva nézhetik meg. »

2014. január

Jubileumi est

Jubileumi ünnepségek – 2013. október 18-21. »

jubileumi logo

A Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium nevelőtestülete jubileumi ünnepség­so­ro­zatot rendezett az intézmény fennállásának 95. év­fordulója alkalmából.

Iskolatörténeti vetélkedő – beszámoló »
Jubileumi túra az Alpokba – fotoalbum »

Cselekvo_ifjusag

Diákjaink Svédországban

A Cselekvő ifjúsági program keretein belül diákjaink eljutottak a baltikum egyik legszebb országába.
>> Az élménybeszámolót és a képeket itt találják <<

2014. június

Énekkari kirándulás

Az iskola énekkarának tanulói egész éves munkájuk jutalmául, a Meistro lovasklub rendezésében, egy napot tölthetett hagyományörző népi játékok és interaktív akadályverseny keretében.

2014. június

Rangos díjakat szereztünk a Helikon ünnepségen

Eredményeinkről és a beszámolóról ide kattintva olvashatnak bővebben.

2014. május

Szabadon választott tanórai foglalkozások 2014/2015

A szabadon választott tanórai foglalkozásokra 2014. május 20-ig kell jelentkezni. Kérjük a szülőket és tanulókat, hogy az alábbi jelentkezési lapot a jelzett időpontig aláírva juttassák vissza az iskolába.

Jelentkezési lap a tanórán kívüli választható foglalkozásokra Jelentkezési lap az emelt szintű felkészítő foglalkozásokra

2014. május

Ballagás

Feltöltésre kerültek az idei év ballagási képei. Alább kattintva megtekinthetik őket.
Kellemes időtöltést hozzájuk!

Ballagás 2014
MTDK

MTDK

Iskolánkban 2014. április 14-én került megrendezésre a Munkácsy Tudományos Diákköri Konferencia melyről részletesebben a képre kattintva tájékozódhatnak.
A rendezvényről készült képeket ide kattintva tekinthetik meg.

2014. április

Marcius15

Március 15

Iskolánkban 2014. március 14-én emlékeztünk meg az 1848-as márciusi forradalom eseményeiről. Az ünnepségen zenével, tánccal és prózával elevenítették fel a 9.c és 12.b osztályos diákok a forradalom eseményeit. A diákok számára is elgondolkodtató műsort Puchmann Rita és Fülöpné Király Tünde kolléganők állították össze.
A rendezvényről készült képeket ide kattintva tekinthetik meg.

2014. április

Munkácsy-est

Munkácsy-est

Az idei tanévben 2014. február 21-én 17 órakor került megrendezésre iskolánkban a Munkácsy-est. Ezúttal az egyes műsorszámok a mesék csodák világához kapcsolódtak. Az est folyamán két felvonásban mutatták meg diákjaink tehetségüket különböző műfajokban (ének, zene, tánc, bűvészmutatvány, vers és próza, bohózat, ritmikus gimnasztika). Az első részben különböző témájú, vidám műsorszámok követték egymást, majd a második egységben a klasszikus, egész estés rajzfilmek világát idézték fel tanulóink produkcióikkal.
A hagyományoknak megfelelően a két műsorblokk között került sor a Pelle-díj átadására, melyet idén Kovács Zsoltné, történelem-latin szakos kollégánk nyert el a kuratórium döntése alapján.

2014. április

unesco

UNESCO Társult Iskolák »

Iskolánk tagja lett a nemzetközi UNESCO Társult Iskolák hálózatának.

2013. december

Munkácsysok a TERMOSZ-on »

TERMOSZ logo

Természettudományos Oktatási Szakkiállítás Budapesten

2013. október

emc

Kutatók éjszakája
Beszámoló és fotók »

"Legyél te is felfedező!" címmel színes prog­ramok várták a diákokat szeptember 26-án.

2013. október